Sastāvdaļas
Pamatnei
90 g cepumu "Selga"
40 sviesta
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Krēmam
300 g smalkgraudu biezpiena
200 g salda krējuma
100 g Dansukker pūdercukura
Sula no puses citrona
20 g rozīņu vai kaltētu dzērveņu
20 g grauzdētu lazdu riekstu
20 g grauzdētu Indijas riekstu
20 g žāvētu aprikožu
50 g smiltsērkšķu marmelādes
Glazūrai
50 g tumšās šokolādes
25 g saldā krējuma
Instrukcijas
Cepumus sasmalcina, sajauc ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru, kārto tortes formā un izlīdzina.
Saputo saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu līdz vieglām putām, pievieno smalko biezpienu, masu vienmērīgi samaisa.
Sasmalcina žāvētos augļus, riekstus, marmelādi, iemaisa masā. Tad biezpiena masu kārto formās un vienmērīgi izlīdzina.
Saldo krējumu uzkarsē un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausē, vienmērīgi maisot. Tad kārto uz biezpiena masas, veidojot "ezīti" vai izklājot vienmērīgi.
Pasniedzot dekorē ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.
Receptes autore - Liene Zemīte
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
![Aveņu sirsniņas](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fraspberry_hearts.jpg&width=640&format=webp)
Valentīns klāj svētku galdu
Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fhot_chocolate.jpg&width=640&format=webp)
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
![Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fchocolate_coated_bars.jpg&width=640&format=webp)
Ziemas izbraucieni
Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.
![Citronu tarte](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2flemon_tarte.jpg&width=640&format=webp)
Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!
![Apelsīnu marmelāde](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFrontpage%2fcitrus_marmalade_front.jpg&width=640&format=webp)
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
![Kokosriekstu un karameļu popkorns](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fcoconut_caramel_popcorn_bred.jpg&width=640&format=webp)
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.