Sastāvdaļas
80 g sviesta
240 g miltu
110 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g saldā krējuma
3 olu dzeltenumi
12 g rauga
30 g lazdu riekstu
30 g aprikožu
30 g plūmju
30 g marmelādes
Dekorēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai pūdercukurs
Instrukcijas
Raugu sajauc ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu (pusi no daudzuma) un miltus (pusi no daudzuma). Tad atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru, iemaisa mīkstu sviestu, pievieno siltu saldo krējumu (atlikušo daļu), iemaisa ieraugu, tad atlikušos miltus. Visu samīca, pārklāj ar dvieli un atstāj, lai uzrūgst.
Pēc aptuveni 60 minūtēm, kad masa dubultojusies, pievieno sasmalcinātus riekstus, augļus, marmelādi, samaisa un pilda formiņās. Novieto siltā vietā vēlreiz uzrūgt aptuveni 20 minūtes.
Liek cepties 190°C aptuveni 20 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot piknika kociņu. Ja kociņam nekas nelīp klāt, tad kēksiņš ir gatavs.
Receptes autore - Liene Zemīte
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.