Lakricas maizītes

Jautras spoku maizītes Halovīna svinībām, kurās iekosties kāram zobam. Šīs bulciņas ir pildītas ar lakricas krēmu un glazētas ar pūdercukura glazūru.

15 gab.

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīkla
250 ml piena
25 g svaiga rauga
100 ml Dansukker dzidrā sīrupa
2 tējkarotes malta kardamona
600-700 ml kviešu miltu
75-100 g sviesta
1 tējkarote sāls

Pildījums
200 g krēmsiera
1 dl Dansukker tumšā Muscovado cukura
10 g lakricas pulvera (nopērkams specializētajos veikalos)

Glazūrai
400 ml Dansukker pūdercukura
Puse citrona sulas

Noformējumam
10 lielās groziņu formas (papīra vai silikona)
20 dekoratīvas “actiņas”

Instrukcijas

Pienu uzsilda līdz  37 ° C. Bļodiņā sadrupina svaigu raugu, pārlej ar pienu un kārtīgi izšķīdina. Pievieno sīrupu, kardamonu, miltus un sviestu. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, noslēgumā pievienojot nedaudz sāls.

Mīklu raudzē apmēram 30 minūtes. Novieto uz iemiltotas virsmas un izveltnē taisnstūra formā. Pārsmērē ar siera krēmu un pārkaisa ar muscovado cukuru un lakricas pulveri. Sarullē ruletes formā un sagriež 4 cm platos gabalos. Tos ievieto kēksiņu formās un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 20 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 ° C.

Maizītes cep krāsns vidējā daļā apmēram 15-20 minūtes. Atdzesē.

Sagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno citrona sulu un, ja nepieciešams, pāris pilienus ūdens, līdz glazūra sasniedz bieza krējuma konsistenci. Kad maizītes ir atdzisušas, tās pārklāj ar glazūru un dekorē ar “actiņām”. Šim nolūkam var izmantot arī lakricas konfekšu stienīti, kas sagriezts gabaliņos, vai specializētos veikalos iegādātas ēdamās “actiņas”. 

Padoms: Ja neesat lakricas cienītājs, pildījumu var pagatavot, izmantojot 100 g sviesta, 50 g Muscovado cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura un 2 tējkarotes kardamona. Alternatīvi, pildījumam var izmantot 100 g sviesta, 50 g nerafinētā cukurniedru cukura un 1 tējkaroti kanēļa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.