Kūka Pavlova

Kūka, ko pasniedz deserta trauciņos jeb dekonstruētā kūka, kā to mēdz saukt mūsdienu kulinārajā valodā. Pirmie pavasara rabarberi, mascarpone siers un gaisīgs olbaltuma bezē.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Bezē
120 g Dansukker pūdercukura
60 g olas baltuma
0,5 tējkar. kartupeļu cietes
3 pilieni baltvīna etiķa vai citronu sulas

Krēmam
100 g saldā krējuma
100 g Mascarpone siera
1 g Vaniļas cukura
20 g Dansukker pūdercukura

100 g rabarberu
30 g Dansukker Tumšā sīrupa

Instrukcijas

Bezē sastāvdaļas saputo stingrās putās. Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež riņķīšus. Cep cepeškrāsnī 1 stundu 100 grādu temperatūrā, pēc tam lēnām atdzesē.

Saldo krējumu ar cukuru saputo. Iemaisa Mascarpone sieru.

Rabarberus pārlej ar sīrupu un karamelizē, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Visu kārto uz šķīvīšiem.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.