Sastāvdaļas
Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
85 g Dansukker baltā cukura
270 g kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
6 g vaniļas cukura
Dekors
Dansukker pūdercukur
Instrukcijas
Vispirms pagatavo ievārījumu.
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru.
24 cm diametra kūkas formā ieklāj cepampapīru.
No sviesta, cukura, miltiem, cepamā pulvera un vaniļas cukura sastrādā mīklu. No tās izveido divdesmit mazas bumbiņas un izkārto tās pa visu cepešpannu, atstājot nelielas atstarpes starp tām. Katrā bumbiņā ar karoti iespiež nelielu iedobi un iepilda tajā ievārījumu. Cep krāsns vidējā daļā 15–20 minūtes. Kad atdzisusi, bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.