Kūka “Karaliskais Napoleons”

Klasiskais Napoleons mūsdienīgā sniegumā.

6 porcijas

1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Vaniļas krēms
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
16 g kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Ķiršu ievārījums
200 g skābo ķiršu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura 

Ābolu biezenis

Starpkārtas
1 paciņa saldētas vai svaigas kārtainās mīklas
300 ml saldā krējuma

Glazūra
90 g Dansukker pūdercukura
15 ml ūdens
30 ml ķiršu ievārījuma

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. No vaniļas pāksts ar karoti izskrāpē mīkstumu ar sēkliņām un izšķīdina pienā, uzkarsējot to. 

Olas dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā putās lej uzkarsēto pienu.

Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, lēnām uzvāra. Kad sabiezējis, krēmu noņem no plīts un iekuļ gabaliņos sagrieztu sviestu, pievienojot pakāpeniski pa vienam gabaliņam. Kad viss sviests iekults, katliņu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī. 

Ķiršu ievārījums. Ogām izņem kauliņus. Blenderī ķiršus sasmalcina, pārber ar ievārījuma cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas, un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burkās. Cieši aizvāko, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Pagatavo ābolu biezeni pēc pievienotās receptes.

Sagatavo kārtainās mīklas loksnes. Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Kārtainās mīklas loksni izklāj uz cepešpannas un sadala trīs daļās. Sadursta ar dakšiņu, lai cepot neveidotos burbuļi.  Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes.  Atdzesē.

Kūkas salikšana: Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras putu galotnītes. Iecilā 200-300 ml vaniļas krēma. Atsevišķā bļodiņā samaisa pūdercukuru ar ūdeni.

Vienu no kārtainās mīklas loksnēm pārklāj ar ķiršu ievārījumu un dažiem šļakstiem pūdercukura glazūras, lai veidotos marmora efekts. Šo loksni novieto saldētavā, lai tā sastingst.

Uz pamata plāksnes klāj plānu kārtiņu ābolu biezeņa. Tam pāri – vaniļas krēmu. Uz otras loksnes bagātīgi klāj vaniļas krēmu, un tad šo loksni novieto pirmajai loksnei virsū.  

Ar ķiršu “marmoru” dekorēto loksni izņem no saldētavas un liek pāri kūkai. 

Padoms!
Lai vieglāk sadalītu kūku, pirms katra grieziena iemērc nazi karstā ūdenī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.