Sastāvdaļas
4 olas
200 g Dansukker smalkā cukura
100 g kartupeļu cietes
100 g kviešu miltu
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
Vaniļas krēms
1 ola
200 ml piena
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
50 g putukrējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
Pildījums
4 želatīna plāksnītes
vaniļas krēms
300 g putukrējuma
Garnējums
300 g mandeļu masas
200 g Dansukker pūdercukura
sarkanā pārtikas krāsviela
Instrukcijas
Ar taukvielām iesmērējiet apaļu formu, kas ir aptuveni 26 cm diametrā, un apkaisiet to ar rīvmaizi.
Saputojiet olas ar cukuru vieglā masā. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un maisiet līdz veidojas mīkla. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā 175 °C aptuveni 40 minūtes. Izņemiet kūku no formas un nolieciet uz restītēm atdzist. Sadaliet kūku trīs pamatnēs.
Ielieciet želatīna plāksnītes ūdenī. Katliņā samaisiet visas krēma sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, uzkarsējiet līdz krēms sabiezē. Izņemiet no ūdens želatīna plāksnītes un iemaisiet siltajā krēmā. Nolieciet, lai atdziest. Saputojiet krējumu stingrās putās un iemaisiet to krēmā, kad tas ir atdzisis.
Vienu no pamatnēm apsmērējiet ar trešdaļu krēma. Smērējiet vairāk uz vidus nekā malām. Uzlieciet pamatnei virsū nākamo pamatni un arī to apsmērējiet ar vaniļas krēmu. Uzlieciet pēdējo pamatni un apsmērējiet to līdz pat kūkas malām ar atlikušo vaniļas krēmu. Pārliecinieties, ka krēma lielākā daļa ir kūkas vidū tā, lai kūka veidotos apaļa.
Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Pievienojiet sarkano pārtikas krāsvielu. Starp diviem cepampapīriem ielieciet mandeļu masu un izrullējiet to plānu. Apklājiet kūku ar mandeļu masu. Kūkas malās mandeļu masu kārtīgi piespiediet un nevajadzīgo nogrieziet.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.