Kūka „Boulinga bumba”

Boulinga ballītē noteikti ir jābūt boulinga tortei. Tā būs garšīga un ideāla "iesildīšanās" pirms došanās uz boulinga celiņiem.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

4 olas
200 g Dansukker smalkā cukura
100 g kartupeļu cietes
100 g kviešu miltu
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera

Vaniļas krēms
1 ola
200 ml piena
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
50 g putukrējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura

Pildījums
4 želatīna plāksnītes
vaniļas krēms
300 g putukrējuma

Garnējums
300 g mandeļu masas
200 g Dansukker pūdercukura
sarkanā pārtikas krāsviela

Instrukcijas

Ar taukvielām iesmērējiet apaļu formu, kas ir aptuveni 26 cm diametrā, un apkaisiet to ar rīvmaizi.

Saputojiet olas ar cukuru vieglā masā. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un maisiet līdz veidojas mīkla. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā 175 °C aptuveni 40 minūtes. Izņemiet kūku no formas un nolieciet uz restītēm atdzist. Sadaliet kūku trīs pamatnēs.

Ielieciet želatīna plāksnītes ūdenī. Katliņā samaisiet visas krēma sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, uzkarsējiet līdz krēms sabiezē. Izņemiet no ūdens želatīna plāksnītes un iemaisiet siltajā krēmā. Nolieciet, lai atdziest. Saputojiet krējumu stingrās putās un iemaisiet to krēmā, kad tas ir atdzisis.

Vienu no pamatnēm apsmērējiet ar trešdaļu krēma. Smērējiet vairāk uz vidus nekā malām. Uzlieciet pamatnei virsū nākamo pamatni un arī to apsmērējiet ar vaniļas krēmu. Uzlieciet pēdējo pamatni un apsmērējiet to līdz pat kūkas malām ar atlikušo vaniļas krēmu. Pārliecinieties, ka krēma lielākā daļa ir kūkas vidū tā, lai kūka veidotos apaļa.

Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Pievienojiet sarkano pārtikas krāsvielu. Starp diviem cepampapīriem ielieciet mandeļu masu un izrullējiet to plānu. Apklājiet kūku ar mandeļu masu. Kūkas malās mandeļu masu kārtīgi piespiediet un nevajadzīgo nogrieziet.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.