Sastāvdaļas
10-15 vafeles pamatnei
Bezē pildījumam
5 lielu olu baltumi
2 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 želatīna plāksnītes
Sīrupam
250 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
75 ml ūdens
100 ml Dansukker glikozes sīrupa
Dekorēšanai
200 g tumšās šokolādes
1/2 ēdamkar. augu eļļas
Kokosriekstu skaidiņas, žāvētas avenes v.tml.
Instrukcijas
Želatīnu uzbriedina siltā ūdenī. Olu baltumus saputo kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura stingrās putās.
Ūdeni, cukuru un glikozes sīrupu uzvāra līdz 116 °C (izmanto ūdens termometru).
Želatīna plāksnes nospiež un izšķīdina cukura sīrupā. Nepārtraukti maisot, karsto sīrupu lej olbaltuma putās. Ļoti ātri turpina putot, līdz masa ir atdzisusi. Pēc izvēles pievieno garšvielas – 4 tējkarotes kakao, 4 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura vai 4 tējkarotes sasmalcinātu saldētu aveņu. Var pievienot arī nedaudz karameļu krāsvielas.
No vafelēm izgriež un sagatavo pamatnītes. Bezē pildījumu caur dekorēšanas tūtiņu pilda uz katras pamatnes, veidojot tūtiņu. Liek saldētavā sastingt. Šokolādi izkausē, pievieno pusi ēdamkarotes augu eļļas, un iemērc katru tornīti šokolādē. Pārkaisa ar rotājumu drupačām, kamēr šokolāde nav vēl atdzisusi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.