Kraukšķīgie plācenīši

10-12 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas


Kviešu ieraugam
150 ml ūdens
200 g kviešu miltu
100 g svaigi sarīvēta ābola

Plācenīšiem
100 g iepriekš pagatavota kviešu ierauga
200 ml remdena ūdens
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
1-2 tējk. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu
200 ml kviešu kliju
200 ml tumšo rudzu miltu
400 ml kviešu miltu

100 ml sezama sēklu
100 ml linsēklu

Instrukcijas

Kviešu ierauga pagatavošana

Ūdeni uzsilda līdz 35°C. Iemaisa tajā miltus un sarīvēto ābolu. Maisījumu ievieto divlitru burkā ar vāku. Burku trīs dienas uzglabā vietā, kur ir 26-30°C, piemēram, iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ar izslēgtu karstumu. Vienreiz dienā burkas saturu apmaisa.

Ceturtajā dienā ieraugu izkasa no burkas un ieliek mīklas bļodā. Pievieno 200 g miltu un 200 ml ūdens, kas uzsildīts līdz 35°C. Rūpīgi apmaisa un notur vēl 24 stundas 26-30°C. Piektajā dienā ieraugs ir gatavs. To uzglabā ledusskapī. Tur tas var stāvēt vienu nedēļu. Pēc tam tas jāpabaro ar 100 ml ūdens un 200 g miltu.

Plācenīšu pagatavošana

Bļodā liek kviešu ieraugu, pielej ūdeni. Iemaisa sīrupu, sāli, anīsa sēklas, fenheļa sēklas un klijas. Pievieno abu veidu miltus un mīklu rūpīgi samīca. Bļodu apklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāj mīklu uzbriest 2 stundas. Cepeškrāsns vidējā daļā ieliek cepešpannu un sakarsē krāsni līdz 250°C.

Mīklu liek uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un izrullē garenā kukulī, ko sadala vairākās daļās. Katru daļu izrullē apaļā plācenī, izmantojot mīklas rulli ar izaugumiem (vai arī izmanto parasto rulli un plāceņus sadursta ar dakšiņu). Viegli pārkaisa ar sezama sēklām un linsēklām, tad sēklas iespiež plācenī, pārbraucot pāri ar rulli. Katru plāceni apņem ar pergamenta gabaliņu un ar to liek uz sakarsētās pannas.

Cep apmēram 5 minūtes. Tad plāceņus liek uz režģa atdzist. Plāceņus jāuzglabā sausā vietā.

Sēklas nav obligāta sastāvdaļa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.