Kraukšķīgās piparkūkas

Apm. 200 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

300 g sviesta vai margarīna
375 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml ūdens
5 g malta ingvera
13 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
15 g sodas
Apm. 800 g kviešu miltu

Glazūrām
200 ml Dansukker pūdercukura
1-2 ēd. kar. ūdens, dabiskas sulas vai piena

Instrukcijas

Katliņā izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Pielej ūdeni, pieliek garšvielas un ar sodu samaisītus miltus. Uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Tad mīklu cieši ietin plēvē un ieliek uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā mīklu izveltnē uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izgriež figūriņas ar formiņu palīdzību vai ar nazi. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 6 minūtes.

Ja kārojas vieglākas tekstūras piparkūkas, sviestu ar cukuru uzputo, nevis vienkārši izkausē.

No piparkūku mīklas var veidot jebko pēc vēlēšanās – dažnedažādu formu cepumus, figūriņas, kā arī eglīšu rotājumus, Adventes kalendāru un galda kartes. Izgriež vēlamo formu, izcep piparkūkas un rotā ar pūdercukura glazūru. Glazūru var iekrāsot ar dabiskām sulām, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.