Sastāvdaļas
Citronu krēmam
4 olu dzeltenumi
135 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote citrona miziņas (aptuveni no 1 citrona)
80 ml citronu sulas (no 2–3 citroniem)
85 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsna sāls
Citronu musam
240 ml kokosriekstu krēma putošanai
160 g citronu krēma
2 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
Instrukcijas
No citroniem norīvē miziņu un izspiež sulu.
Bļodā viegli saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Ieteicams ņemt bļodu, kas nav no metāla, jo karsējot tā var krēmam piešķirt metālisku garšu. Pievieno citronu sulu un miziņas. Liek karsēties ūdens peldē. Nepārtraukti maisa, lai krēms veidotos viendabīgs un olu dzeltenumus nesarautu kunkuļos. Karsē, līdz masa kļuvusi stingrāka un krēmīga.
Krēmu izņem no ūdens peldes, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un sāli, kārtīgi izmaisa. Ļauj masai atdzist, līdz to pievienos kokosriekstu krēmam.
Saputo kokosriekstu krēmu ar cukuru līdz stingrām putām, iecilā citronu krēmu. Svarīgi ir nepārmaisīt, lai saglabātos gaisīgums.
Desertu servē izvēlētos traukos un ļauj mazliet nostāvēties ledusskapī. Var dekorēt ar svaigām ogām, balto šokolādi vai kokosriekstu skaidiņām.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.