Kokosriekstu un citronu muss

Maigs un gaisīgs citronu krēms, kas kopā ar kokosriekstu krēmu veido dievišķīgu, pavasarīgi atsvaidzinošu garšu. Viegli pagatavojama recepte negaidītu ciemiņu sagaidīšanai vai vienkārši, lai iepriecinātu sevi pelēkā dienā.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Citronu krēmam
4 olu dzeltenumi 
135 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote citrona miziņas (aptuveni no 1 citrona)
80 ml citronu sulas (no 2–3 citroniem)
85 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsna sāls

Citronu musam 
240 ml kokosriekstu krēma putošanai 
160 g citronu krēma
2 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

No citroniem norīvē miziņu un izspiež sulu.

Bļodā viegli saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Ieteicams ņemt bļodu, kas nav no metāla, jo karsējot tā var krēmam piešķirt metālisku garšu. Pievieno citronu sulu un miziņas. Liek karsēties ūdens peldē. Nepārtraukti maisa, lai krēms veidotos viendabīgs un olu dzeltenumus nesarautu kunkuļos. Karsē, līdz masa kļuvusi stingrāka un krēmīga.

Krēmu izņem no ūdens peldes, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un sāli, kārtīgi izmaisa. Ļauj masai atdzist, līdz to pievienos kokosriekstu krēmam. 

Saputo kokosriekstu krēmu ar cukuru līdz stingrām putām, iecilā citronu krēmu. Svarīgi ir nepārmaisīt, lai saglabātos gaisīgums. 

Desertu servē izvēlētos traukos un ļauj mazliet nostāvēties ledusskapī. Var dekorēt ar svaigām ogām, balto šokolādi vai kokosriekstu skaidiņām. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.