Sastāvdaļas
700 ml piena
250 ml saldā krējuma
3 kanēļa standziņas
2 ēdamk. Dansukker Vaniļas cukura
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
5 olu dzeltenumi
100 – 200 ml ruma (ne obligāti)
Instrukcijas
Pienu, saldo krējumu un kanēļa standziņas uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Saputo olu dzeltenumus kopā vaniļas cukuru un cukurbiešu cukuru, līdz masa sāk sabiezēt, tad, nepārtraukti maisot, pievieno karsto piena un saldā krējuma maisījumu. Turpina maisīt līdz viss labi sajaucies. Pievieno rumu un liek ledusskapī uz nakti. (var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām). Pirms pasniegšanas olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā olu punšā. Pasniedz aukstu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.