Ķiršu kompots

Brīnišķīgs, atspirdzinošs dzēriens saulainais vasaras dienai. Ogas izmantojamas kūkai, ķīselim, pie saldējuma vai deserta.

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

500 g saldo ķiršu
150 g Dansukker cukura
1 vaniļas pāksts
400 g ūdens

Instrukcijas

Katlā lej ūdeni, pieliek cukuru un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti. Uzvāra.

1 litra burkā liek iztīrītus ķiršus. Aplej ar vaniļas sīrupu un uzliek vāku.

Lielā katlā liek virtuves dvieli, uz tā pa vidu novieto burku ar ķiršiem. Katlu piepilda ar remdenu ūdeni tā, lai tas ir vienā līmenī ar burkas ķiršiem.

Uz vidējas uguns sāk sildīt katlu. Kad katlā ūdens sasniedzis 80 ºC temperatūru, to turpina karsēt 20 minūtes. Kopā tas aizņems 40–50 minūtes.

Uzmanīgi izņem burku no katla, kārtīgi aizver vāku, un burku apgriež otrādi. Atdzesē istabas temperatūrā un vēlāk liek ledusskapī.

Pasniedz kā limonādi, sajaucot to ar gāzētu ūdeni. 


Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda” 
Receptes autore: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.