Ķiršu kombuča

Vasara ir īstākais laiks kombučas gatavošanai. Divkārt raudzēta tējas sēne, kam otrā kārtā pievienotas svaigas vasaras ogas. Ziemā ogas varam nomainīt pret ogu sīrupu.

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

1 tējas sēne
15 g melnās tējas
150 g Dansukker cukura
2 litri ūdens
400 g saldo ķiršu

Instrukcijas

Katlā liek melno tēju, cukuru un ūdeni. Uzvāra un atstāj atdzist istabas temperatūrā.

Kad tēja atdzisusi, nokāš un lej 3 litru burkā. Pa virsu liek tējas sēni. Burku nosedz ar marli un gumiju. Atstāj istabas temperatūrā 7 dienas.

Pēc nedēļas noņem tējas sēni. Kombuču izkāš caur sietu.

Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek burkā un aplej ar izkāsto kombuču.

Atstāj istabas temperatūrā 3 dienas.

Pēc 3 dienām liek ledusskapī un dzer atdzesētu. 


Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda” 
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.