Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Izsmalcināta garšu kombinācija, kas ļauj izbaudīt vasaras garšu jebkurā gadalaikā. Auzu pārslu pamatne, kumelīšu aromāts meringas krēmā, pikants ķirbju pildījums stabilitātei. Izgaršo!

12 porcijām

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Meringa
100 g kumelīšu tējas
350 g Dansukker baltā cukura
64 g olas baltumu (istabas temperatūrā)

Pamatne
300 g auzu cepumu
100 g sviesta
40 g Dansukker pūdercukura
½ tējkarotes sāls

Pildījums
55 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
2 olas
1 vaniļas pāksts
260 g ķirbja
8 krustnagliņas
2 kanēļa standziņas
½ tējkarotes kanēļa
¼ tējkarotes ingvera
¼ tējkarotes sāls
30 g saldā krējuma
55 g maskarpones siera
ziedputekšņi dekorēšanai

Instrukcijas

Auzu cepumus sablendē smalkās drupačās. Pievieno pūdercukuru, sāli un kārtīgi izmaisa. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Izmaisa un liek ietaukotā tartes traukā. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

Pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek uz cepešpannas kopā ar 50 g cukura, kanēļu standziņām un krustnagliņām. Pārklāj ar foliju un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes, līdz ķirbji pavisam izcepušies. Atdzesē, izņem krustnagliņas, kanēļa standziņas un sablendē, līdz izveidojusies viendabīga biezeņa konsistence.

Atsevišķā bļodā olas sakuļ kopā ar vaniļu un cukuru. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, ingveru un kārtīgi izmaisa. Pievieno saldo krējumu un maskarpones sieru. Izmaisa un liek uz tartes pamatnes. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes, līdz tartes vidus ir stingrs. Izņem no krāsns un atdzesē.

Katliņā izvāra stipru kumelīšu tēju, atstāj ievilkties un nokāš. Cukuru kopā ar tēju vāra līdz 121 ºC temperatūrai.
Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumu. Tievā strūkliņā lēnām pievieno kumelīšu sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, to turpina putot vēl 3 minūtes.

Meringu liek uz pavisam atdzesētas tartes. Pasniedz pārkaisītu ar ziedputekšņiem.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Amerikāņu skaistuma kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.