Kefīra pankūkas ar dzērveņu mērci

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

250 g kefīra
1 ola
200 g miltu
40 g Dansukker brūnā cukura (t.i., niedru cukura "Demerara", tumšā un gaišā Muscovado cukura vai Brūnā niedru cukura)
30 g Dansukkker Farīna cukura
5 g sāls
6 g sodas
70 g augu eļļas
5 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dzērveņu mērcei
75 g dzērveņu
250 g svaigi spiestas apelsīnu sulas
80 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
6 g kukurūzas miltu
10 g Dansukker kanēļa cukura

Instrukcijas

Bļodā ieber sāli, brūno cukuru, Farīna cukuru, vaniļas cukuru. Iesit olu. Pielej iepriekš nedaudz uzsildītu kefīru (ja kefīrs pārāk biezs, var pieliet tam 40 g ūdens). Rūpīgi maisa, līdz virspusē sāk veidoties putiņas. Pakāpeniski pievieno miltus, sekojot līdzi tam, lai var ērti samaisīt, un regulējot miltu daudzumu atkarībā no kefīra biezuma un miltu kvalitātes. Rūpīgi visu izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Jāpanāk, lai mīkla ir bieza un no karotes nevis notek, bet lēnām noslīd. Tad pievieno sodu un vēlreiz rūpīgi izmaisa mīklu. Uzsilda pannu un ielej tajā nedaudz eļļas. Uz vidējas uguns cep pankūkas no abām pusēm, līdz tās iegūst zeltainu krāsu un ir pilnībā izcepušās. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz ar dzērveņu mērci un cukura čipsiem.

Dzērveņu mērces pagatavošana
Dzērvenes (vēlams – meža, ne kultivētās) pārlasa, aukstā ūdenī noskalo un caurdurī nosusina. Tad sablendē, līdz iegūst viendabīgu masu. Izspiež to caur sietu. Apelsīnu sulu rūpīgi samaisa ar kukurūzas miltiem, izmaisot visus kunkulīšus. Tad pielej to dzērveņu masai. Pievieno cukura sīrupu un kanēļa cukuru. Visu samaisa un uz lēnas uguns viegli uzsilda. Nedrīkst vārīt!
Ja mērci negrasās pasniegt uzreiz, var pārkaisīt pāri pūdercukuru, lai virspusē neveidojas plēvīte.

Cukura čipsu pagatavošana
Nepieciešams 30 g konditorejas glikozes sīrupa. Uz cepamā papīra uzlej piciņas glikozes sīrupa, ar otiņu izlīdzina un 175°C karsē apmēram 8 minūtes.

Receptes autore - šefpavāre Rita Stramkale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.