Kardamona dubļu kūka ar upeņu putām

Kolosāla kūka! Tik sulīga, atsvaidzinoša un vasarīga! Izbaudi nesteidzoties!

8 porcijas

1 stunda + 4 stundas atpūtināšanai

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Biskvīts
150 g sviesta
5 g malta kardamona
90 g Dansukker Farīna cukura
130 g Dansukker baltā cukura
3 olas
150 g kviešu miltu

Upeņu putas 
100 g mascarpone siera
100 ml saldā krējuma
45 g Dansukker pūdercukura
2-3 ēdamkarotes upeņu sulas (apmēram 100-200 ml svaigu upeņu)
10 ml citrona sulas

Dekorēšanai
upeņu cukurs
citronmelisas vai piparmētru lapiņas
upenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

19 cm diametra kūkas formu izklāj ar cepampapīru.

Sviestu pannā izkausē un sabrūnina. Pievieno kardamonu, Farīna cukuru un balto cukuru. Pa vienai iekuļ olas. Visbeidzot pievieno miltus un visu samaisa vijīgā masā.

Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 20-22 minūtes. Kūkai jābūt vēl lipīgai viducī. Kūku atdzesē un tad novieto ledusskapī vismaz pāris stundas “atpūsties”. 

Tikmēr pagatavo glazūru. Visas sastāvdaļas, izņemot upeņu un citrona sulu, sakuļ.

Svaigas upenes mikserī sastrādā putriņā un izberž caur sietu. Iegūto sulu kopā ar citrona sulu pievieno krēmam. Gatavu krēmu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un veido atbilstošu kūkas dekorējuma virskārtu.

Pārkaisa ar upeņu cukuru, citronmelisu un svaigām upenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.