Sastāvdaļas
Biskvīts
150 g sviesta
5 g malta kardamona
90 g Dansukker Farīna cukura
130 g Dansukker baltā cukura
3 olas
150 g kviešu miltu
Upeņu putas
100 g mascarpone siera
100 ml saldā krējuma
45 g Dansukker pūdercukura
2-3 ēdamkarotes upeņu sulas (apmēram 100-200 ml svaigu upeņu)
10 ml citrona sulas
Dekorēšanai
upeņu cukurs
citronmelisas vai piparmētru lapiņas
upenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
19 cm diametra kūkas formu izklāj ar cepampapīru.
Sviestu pannā izkausē un sabrūnina. Pievieno kardamonu, Farīna cukuru un balto cukuru. Pa vienai iekuļ olas. Visbeidzot pievieno miltus un visu samaisa vijīgā masā.
Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 20-22 minūtes. Kūkai jābūt vēl lipīgai viducī. Kūku atdzesē un tad novieto ledusskapī vismaz pāris stundas “atpūsties”.
Tikmēr pagatavo glazūru. Visas sastāvdaļas, izņemot upeņu un citrona sulu, sakuļ.
Svaigas upenes mikserī sastrādā putriņā un izberž caur sietu. Iegūto sulu kopā ar citrona sulu pievieno krēmam. Gatavu krēmu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un veido atbilstošu kūkas dekorējuma virskārtu.
Pārkaisa ar upeņu cukuru, citronmelisu un svaigām upenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.