Karameļu siera kūka

Atzīme (11 gab)

Sastāvdaļas

300 g šokolādes cepumu
120 g sviesta

500 g maskarpones siera
125 g Dansukker nerafinētā cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
4 olas
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
175 g skābā krējuma

KARAMELEI
200 g saldā krējuma
250 g Dansukker baltā cukura
80 g ūdens
1 tējkarote jūras sāls

Instrukcijas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Četrkantainu cepamo formu (20 x 30 vai ko tamlīdzīgu) izklāj ar cepamo papīru.
Cepumus ar mīklas rulli vai blenderi sasmalcina līdz smalkai konsistencei. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Cepumiem pievieno sviestu un samaisa. Cepumu maisījumu ber cepamajā formā un nopresē ar karoti vai silikona lāpstiņu. Formu liek ledusskapī.
Bļodā liek krēmsieru, cukuru, kukurūzas cieti un sēkliņas no vaniļas pāksts un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Beidzamo liek klāt skābo krējumu. Krēmu rūpīgi samaisa un lej pa virsu cepumu masai.
Cep krāsnī 25 - 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo karameli. Nelielā katliņā lej ūdeni kopā ar cukuru. Liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisa! Vāra, līdz karamele ieguvusi tumšu, dzintarīgu nokrāsu. Noņem no uguns. Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, visu laiku maisot, lai krējums nesašķeltos. Kad iegūta vienmērīga masa, turpina maisīt, līdz tā ir nedaudz atdzisusi. Pievieno sāli un rūpīgi iemaisa. Karameli atdzesē istabas temperatūrā.
Kad siera kūka atdzisusi, karameli pārlej pāri, un kūku liek ledusskapī uz nakti.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.