Kairu smaržīgās piparkūkas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
100 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Farīna cukura
80 g Dansukker  Muscovado cukura
40 g Dansukker Tumšā sīrupa
50 g auksta ūdens 
300 g miltu
3 g cepamā pulvera
12 g garšvielu maisījuma (zemāk)

Garšvielu maisījumam
3 g melno piparu
2 g krustnagliņu
2 g smaržīgo piparu
9 g koriandra
2 g kanēļa
2 g kaltēta ingvera
2 g kardamona

Glazūrai
1 olas baltums
150 g Dansukker pūdercukura
5 pilieni citrona sulas

Instrukcijas

Vispirms kafijas dzirnaviņās samaļ visas norādītās garšvielas. Var droši samalt arī lielāku daudzumu, atlikumu izmantojot vēlāk citām receptēm, piemēram ķirbju kūkai, rupjmaizes kārtojumam vai citām.

Mīkstu sviestu kopā ar 12 g garšvielu maisījuma, ūdeni, Farīna cukuru, Muscovado un tumšo sīrupu samīca ar rokām. Putotāju izmantot nevajadzētu, jo tad mīkla būs poraina. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu samīca viendabīgā mīklā.

Mīklu liek uz iemiltotas virsmas, izspaida ar rokām pēc iespējas plakanu un ar mīklas rulli izveltnē maksimāli plānu. Kad mīkla izrullēta, to, izmantojot diedziņu vai smalku dzijas pavedienu, atdala no pamatnes. Kā tieši to izdarīt, varat skatīt šeit (https://youtu.be/LADeI_vfuWE) . Plātni pirms cepšanas atstāj ledusskapī, saldētavā vai pat istabas temperatūrā. Izmantojot formiņās, izspiež piparkūkas un, nenoņemot formiņu, pārliek katru piparkūku uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. 

Piparkūkas cep 180 ˚C temperatūrā krāsns vidējā daļā 5-8 minūtes.

Pagatavo piparkūku glazūru. Olas baltumu sakuļ. Caur sietiņu pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Glazūras konsistenci regulē, pievienojot vairāk vai mazāk pūdercukura. Var pievienot dažus pilienus citrona sulas.

Glazūru liek plastmasas vai no cepampapīra izgatavotā tūtiņā un dekorē piparkūkas pēc gaumes un patikšanas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.