Sastāvdaļas
Biskvīts
3-4 āboli, rīvēti
4 g olas istabas temperatūrā
380 g Dansukker ekoloģiskais cukurs
300 ml augu eļļas
3 g kanēļa
3 g sāls
8 g cepamā pulvera
7 g dzeramās sodas
10 g vaniļas cukura
260 g kviešu miltu
105 g kokosriekstu skaidiņu
Ātrais sviesta krēms
240 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura
150 g sālīta sviesta istabas temperatūrā
Ingvera krēms
200 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker pūdercukura
400 g svaigā siera
1 gabaliņš svaiga ingvera
1 laima sula. Miziņu var norīvēt un izmantot laima cukura pagatavošanai.
Laima cukurs
Miziņa no laima augļa
40 g Dansukker ekoloģiskā cukura
Instrukcijas
Biskvīta kārtas kūkai var uzcept jau iepriekšējā dienā.
Noregulē cepeškrāsni uz 180°C.
Ābolus nomizo, izgriež serdes un sarīvē. Olas ar cukuru un eļļu sakuļ virtuves kombainā apmēram 10 minūtes, līdz masa dubultojusies. Sāli, cepamo pulveri, sodu, vaniļas cukuru un miltus samaisa un iemaisa olu putās, līdz izveidojas pastas konsistence. Nobeigumā pievieno rīvētos ābolus un kokosriekstu skaidiņas. Kārtīgi izmaisa.
Apaļo kūkas formu (22-23 cm diametrā) ietauko un izklāj ar cepampapīru. No iegūtā mīklas daudzuma jāizcep trīs biskvīta plātnes. Varat tās cept vienu pēc otras vai arī izmantot trīs vienādas kūkas formas un cept visu vienlaicīgi. Mīklu sadala trīs vienādās daļās. Cep krāsns vidējā daļā 170°C temperatūrā 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja iedurot biskvītā mīkla pie tā nepielīp, tad biskvīts gatavs. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns biskvītu kārtīgi atdzesē. Ja kūkas gatavošanu atliek uz nākamo dienu, kad biskvīts ir jāietin pārtikas plēvē, lai tas nezaudētu mitrumu. Pirms kūkas salikšanas, ja nepieciešams, ar garu maizes nazi nolīdzina plātņu apakšējās malas.
Sviesta krēma pagatavošana: visas sastāvdaļas ar silikona lāpstiņu sakuļ vijīgā masā un iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā.
Ingvera krēma pagatavošana: siltu sviestu ar elektrisko putotāju sakuļ mīkstās putās, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Kad pūdercukurs ir iekults, izmantojot rokas putotāju, iekuļ arī svaigo sieru. Nobeigumā pievieno nomizotu, sarīvētu ingvera sakni un laima sulu. Pūdercukura, laima un ingvera daudzumu papildina pēc garšas. Gatavo krēmu iepilda dekorēšanas tūtiņā ar apaļu uzgali.
Laima cukura pagatavošana: cukuru saberž kopā ar rīvēto laima miziņu.
Kūkas salikšana: Vienu kūkas slāni novieto uz kūkas paliktņa. Caur dekorēšanas tūtiņu virs biskvīta gar tā malu izspiež sviesta krēma “rāmi”, bet vidu aizpilda ar ingvera krēmu tādā pašā augstumā. Virsū kārto otro biskvīta slāni un atkārto pildījuma procedūru. Noslēgumā izvieto trešo biskvīta kārtu un atdzesē vismaz 20 minūtes ledusskapī, lai sviesta krēms sastingtu. Tortes virskārtu un sānus pārklāj ar plānu kārtiņu sviesta krēma, lai izpildītu nelīdzenumus. Tortes sāniem jāpaliek redzamiem vietās, kur krēma kārtiņa ir visplānākā. Sava vienkāršā, raupjā izskata dēļ torti sauc par “kailo kūku”. Dekorēšanas noslēgumā caur tūtiņu izspiež sviesta krēma “rozītes”. Līdz pasniegšanai uzglabā vēsumā vai arī pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.