Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes kakao
Vaniļas krēmam
150 g mascarpone siera
45 g saldā krējuma
25 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
1/2 vaniļas pāksts
Karamelei
100 g nerafinēta cukurniedru cukura
25 g ūdens
30 g sviesta
100 g saldā krējuma
Glazūrai
100 g piena šokolādes
25 g kakao sviesta
25 g kokosriekstu eļļas
1 ēdamkarote lazdu riekstu
50 ml stipras kafijas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.
Pagatavo biskvītu. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru un kakao. Puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa. Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.
Pagatavo karameli. Katliņā liek cukuru un ūdeni un karamelizē, līdz masa ir dzintara krāsā. Noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu. Pievieno saldo krējumu, izmaisa un uzkarsē līdz 105 ºC temperatūrai.
Pagatavo vaniļas krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, cukuru, saldo krējumu un vaniļu. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno 2 ēdamkarotes karameles un izmaisa.
Biskvītu sagriež četrās vienādās daļās. Katru daļu apslaka ar kafiju, pārsmērē ar karameli un vaniļas krēmu. Sarullē un novieto ledusskapī līdz rītam.
Pagatavo glazūru. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Noņem no uguns, pievieno kakao sviestu un kokosriekstu eļļu. Iemaisa arī riekstus. Katru ruleti iemērc vai pārlej ar glazūru vismaz divas reizes. Atdzesē ledusskapī.
Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.