Sastāvdaļas
1 ½ kg jēra filejas
sāls, pipari
sviests, margarīns vai eļļa cepšanai
Steika mērcei
3 daiviņās sagriezti dzeltenie sīpoli
3 gabalos sagriezti burkāni
sviests, margarīns vai eļļa
500 g sarkanvīna
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml teļa gaļas buljona
2 lauru lapas
5 timiāna zariņi
25 g tumšās šokolādes (70%)
2 tējk. kartupeļu cietes
sāls, pipari
Instrukcijas
Taukvielās apcep jēra fileju. Pievieno sāli un piparus. Uzliek uz cepešplāts un cep cepeškrāsnī 150°C apmēram 20 minūtes, filejas temperatūrai jābūt 60-65°C. Ļauj atdzist 5 minūtes, pirms sagriež šķēlēs.
Katliņā ieliek taukvielas un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno vīnu, sīrupu, buljonu un garšvielas un karsē 10 minūtes. Pievieno šokolādi un maisa, līdz šokolāde ir izkususi. Ūdenī izmaisa kartupeļu cieti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pirms pasniegšanas izkāš mērci un ielej mērces trauciņā.
Sagriež šķēlēs jēra fileju un pasniedz ar dārzeņu tornīšiem, steika mērci un pildītajiem kartupeļiem.
Ziedkāpostu tornīši
10 gab.
1 kg ziedkāpostu
200 g saldā krējuma
100 g rīvēta stingra siera
1 tējk. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
sāls, baltie pipari
Noskalo ziedkāpostu un sadala pa atsevišķām ziedkopām. Vāra nedaudz sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti.
Nolej ūdeni. Ar mikseri vai virtuves kombainu sasmalcina ziedkāpostu. Pievieno krējumu, sieru un sīrupu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iepilda bļodiņās vai paplātēs ziedkāpostu masu. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
Brokoļu tornīši
10 gab.
1 kg saldētu brokoļu
200 g saldā krējuma
100 g rīvēta siera
1 tējk. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 rīvētas ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Vāra brokoļus nedaudz sālītā ūdenī. Nolej ūdeni. Ar mikseri vai virtuves kombainu sasmalcina brokoļus. Pievienoakrējumu, sieru, ķiploku un sīrupu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Iepilda bļodiņās vai paplātēs brokoļu masu. Pasniedziet uzreiz pēc pagatavošanas.
Pildīti kartupeļi
10 porcijas
20 mazi kartupeļi
500 – 600 g kubiciņos sagriezta bekona
250 g gabaliņos sakapāta dzeltenā sīpola
200 g smalcinātu pētersīļu
200 g rīvēta stingra siera
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
1/2 tējk. melno piparu
1 tējk. čili pulvera
100 g kviešu miltu
2 olas
100 g rīvmaizes
eļļa
Vāra kartupeļus ar mizu. Vienlaicīgi apcep bekonu un sīpolus. Nomizo kartupeļus un sadala uz pusēm. Ar tējkaroti izņem kartupeļa iekšdaļu un samīca vai smalki sagriež. Izņemto kartupeļu masu samaisa ar bekonu, sīpolu, pētersīļiem, sieru, Farīna cukuru un garšvielām. Piepilda kartupeļu pusītes ar maisījumu un saliek tās kopā, lai veidotos apaļš kartupelis. Apvārta kartupeļus kviešu miltos, sakultās olās un rīvmaizē. Cep kartupeļus eļļā, līdz tie ir zeltaini brūni.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.