Sastāvdaļas
Putotu aveņu panna cotta
100 g aveņu
200 ml saldā krējuma
65 ml Dansukker želejas cukura Multi
Šokolādes panna cotta
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml saldā krējuma
50 g Dansukker želejas cukura Multi
Braunijs
100 g tumšās šokolādes
200 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura
60 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas
60 g miltu
Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker Gaišā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma
Dekorēšanai
Svaigas avenes
Cukura pērlītes
Instrukcijas
Aveņu un šokolādes panna cotta pagatavo dienu iepriekš.
Pirmo gatavo aveņu panna cotta. Avenes katliņā uzkarsē un izberž caur smalku sietu, saglabā sulu. Saldo krējumu un pūdercukuru apvāra 3 minūtes. Krējumam pievieno aveņu sulu un vāra vēl 2 minūtes. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.
Pagatavo šokolādes panna cotta. Sasmalcina abus šokolādes veidus. Saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noliek katliņu malā. Krējumā maisot izšķīdina šokolādi. Ieber pūdercukuru un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.
Pagatavo brauniju. Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.
Sasmalcina šokolādi. Izkausē sviestu un iemaisa tajā šokolādi, līdz tā izkususi. Pievieno cukuru, kakao sāli un samaisa. Pa vienai iecilā olai un visbeidzot iecilā kviešu miltus. Visu samaisa vijīgā masā.
Ietauko cepamo formu, 10x15 cm diametrā, pārklāj ar cepampapīru un ielej tajā mīklu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20-23 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu sajauc muscovado cukuru, sīrupu un sviestu. Apvāra 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.
Pamazām lej klāt krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā un novieto ledusskapī atdzist un sabiezēt.
Deserta kārtošana. Atsevišķi saputo abus panna cotta krēmus un katru lej dekorēšanas maisiņā ar dekorēšanas uzgali. Uz šķīvjiem izspiež mazas krēma rozītes.
Brauniju sagriež mazākos gabaliņos un izklāj starp krēma rozītēm. Karameļu mērci caur piltuvi vai dekorēšanas šprici uzpilina pāri desertam.
Pārkaisa ar cukura kraukšķiem un avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.