Īriss

Konfekšu gatavošana mājās ir lielisks veids, kā pavadīt laiku kopā. Pašu gatavots lazdu riekstu īriss ar šokolādes pārklājumu – pārsteidz savus mīļos ar garšīgām dāvanām.

Apmēram 30 gabaliņi

Apmēram 1 stunda 20 minūtes

Atzīme (11 gab)

Sastāvdaļas

Īriss
15 g sviesta
100 ml putukrējuma
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa
1 ēdamkarote Dansukker glikozes sīrupa
1 tējkarote sāls

Pārējās sastāvdaļas
apmēram 30 lazdu rieksti
150 g praline jeb riekstu pastas
20 g tumšās šokolādes

Papīra vai silikona formiņas konfekšu formēšanai

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C ventilatora režīmā un apgrauzdē lazdu riekstus apmēram 5-10 minūtes. Riekstus ietin virtuves dvielī un paberž, lai atdalītu miziņas.

Uz cepešpannas izvieto apmēram 30 papīra mini kēksu formiņas vai izmanto silikona veidni. Katliņā ar biezu dibenu maisot uzvāra visas karamelei paredzētās sastāvdaļas.
Masas temperatūrai jāsasniedz 125 °C.

Karameli lej veidnēs, aizpildot apmēram vienu trešo daļu no tilpuma. Ar karoti katrā formiņā izveido iedobi, karameles masu izspiežot gar sāniem uz augšu. Vidū liek lazdu riekstu. Ļauj sastingt.

Praline masu mikroviļņu krāsnī izkausē un piepilda karameļu veidnes līdz malām. Liek ledusskapī sastingt.  Tikmēr izkausē šokolādi.

Izkausēto šokolādi lej dekorēšanas maisiņā un uz katras konfektes uzpilina vienu apaļu pilienu. Ļauj istabas temperatūrā pilnībā sastingt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Aveņu sirsniņas

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.