Īrisa cepumi ar ābolu ievārījumu

Neatvairāmi īrisa cepumi, kas pildīti ar ābolu ievārījumu. Papildiniet tos ar kanēli un kardamonu, kas tik labi piestāv āboliem.

40 gab.

1 stunda plus laiks ievārījumam

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Ābolu ievārījums
3 āboli jeb aptuveni 300 g
60 ml citrona sulas
0,5 citrona miziņas
95 g Dansukker Ievārījuma cukura

Īrisa cepumi
200 g sviesta istabas temperatūrā
170 g Dansukker ekoloģiskā cukurniedru cukura
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
240 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera

Dekorēšanai
Kapātas mandeles
6 g kardamona

Instrukcijas

Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.

Sviestu ar cukurniedru cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Miltus ar cepamo pulveri samaisa un pievieno tiem sviesta-cukura putas. Visu sastrādā mīklā.

Mīklu izveltnē četros garenos rullīšos. Tos izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Rullīšus mazliet pieplacina un iespiež seklu “grāvīti” garenvirzienā. “Grāvīti” piepilda ar ābolu ievārījumu. “Grāvīša” sānu malas piepaceļ un aizlipina ciet, piespiežot ar dakšiņu, lai ievārījums paliek cepuma viducī. Cepumus pārkaisa ar mandelēm un kardamonu.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Rullīšus nedaudz atdzesē un sagriež 1-2 cm biezos gabaliņos. Cepumi jāizlieto 1-2 dienu laikā. Ābolu ievārījums garšo lieliski, taču tas  ātri vien cepumus samitrina.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.