Ingvera parfe ar mandeļu karameli

Palutini savus mīļos ar ingvera parfe ar dekoratīvajām skaidiņām un šokolādes mērci. Ingvers, mandeles un šokolāde ir tās garšas, kas ideāli sader ar šo krēmīgo parfe.

8 porcijas

50 minūtes + 4 stunda saldētavā

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mandeļu karamele
100 g mandeļu
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. sviesta

Šokolādes mērce
1  ēdamkar. sviesta
1,5 ēdamkar. kakao pulvera
2 ēdamkar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma

Ingvera parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
600 ml saldā krējuma
2 ēdamkar. svaiga ingvera

Instrukcijas

Vispirms sagatavo mandeles. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mandeles sakapā un apgrauzdē apmēram 5 minūtes. Seko, lai nepiedeg.
Kaltu ar biezu dibenu uzkarsē, tajā nemaisot izkausē balto cukuru, līdz tas kļūst gaiši brūns. Noņem no plīts un iemaisa sviestu, līdz tas izkusis. Pievieno mandeles. Izmaisa un izlej uz pergamenta papīra loksnes plānā kārtiņā. Var izmantot silikona rulli. Atdzesē un tad sakapā karameli sīkos gabaliņos.

Šokolādes mērces sastāvdaļas katlā ar biezu dibenu sakuļ, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.

Gatavojot parfe, olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura masā. Pievieno sarīvētu ingveru un 2/3 mandeļu karameles. Pusi no masas lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi,  pārlej ar daļu šokolādes mērces un ar pāris vēzieniem neviendabīgi iemaisa to masā. Pārlej atlikušo parfe daļu un šokolādes mērci  un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar mandeļu karameli.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.