Sastāvdaļas
Pankūkām
450 ml kviešu miltu
225 ml rīsu miltu
1 ēdamkar. melno sezama sēklu (pēc vēlēšanās)
11 g (1 paciņa) sausā rauga
2 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. sāls
350 ml silta piena
1 ēdamkar. rapšu eļļas
Eļļa cepšanai
Pildījumam
150 ml Dansukker Farīna cukura
2 ēdamkar. sakapātu riekstu (jebkura veida)
1 ēdamkar. kanēļa vai citu garšvielu
Instrukcijas
Miltus, sauso raugu, sezama sēklas, cukuru un sāli samaisa. Pievieno pienu un 1 ēdamkaroti eļļas. Saputo ar koka karoti. Mīkla ir ļoti lipīga. Apklāj ar tīru dvielīti un atstāj, līdz mīkla dubultojusi apjomu (30-45 minūtes). Iedur ar koka irbulīti, lai mīkla mazliet sakrītas, un atstāj vēl uz 10 minūtēm.
Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu. Mazā bļodiņā samaisa brūno cukuru, riekstus un kanēli.
Ar rokām ņem mīklas gabaliņu, starp plaukstām saplacina, vidū ieber 1 ēdamkaroti pildījuma un maliņas aizspiež ciet tā, lai veidotos neliela bumbiņa.
Pannu uzkarsē un ielej daudz eļļas. Bumbiņu liek pannā un saplacina, izmantojot, piemēram, bļodiņu ar plakanu, ieeļļotu dibenu. Cep, līdz pankūciņas virsma mazliet pacēlusies. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet eļļas. Virsmai jābūt zeltainai. Šīs pankūkas vislabāk garšo svaigi ceptas, taču uzmanieties – pildījums ir ļoti karsts!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.