Sastāvdaļas
Šokolādes panakota
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml trekna saldā krējuma
40 g Dansukker Želejas cukura “Multi”
Groziņu mīkla
60 g sviesta
30 g Dansukker pūdercukura
90 g kviešu miltu
9 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums
Rozmarīna īriss
2-3 g vai 8 zariņi svaiga rozmarīna
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 šķipsniņa sāls
Instrukcijas
Šokolādes panakotu pagatavo dienu iepriekš. Abus šokolādes veidus sakapā. Saldo krējumu katliņā uzvāra, noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno šokolādi. Kad šokolāde izkususi, pievieno želejas cukuru, atkal visu uzvāra un pēc 30 sekundēm noņem no uguns. Panakotu pārlej tīrā bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā līdz rītam.
Groziņu pagatavošana: visas sastāvdaļas ātri sastrādā, saveļ bumbas formā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī atdzist vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 180°C. Mīklu izveltnē 2 mm biezā taisnstūra formā. No mīklas izgriež astoņus apļus 7 cm diametrā pamatnēm un 1 cm platas sloksnītes maliņu veidošanai. Groziņu pamatnes novieto uz cepešplāts, kas izklāta ar pergamenta papīru un piestiprina maliņas. Novieto saldētavā uz 20 minūtēm, tad cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes un atdzesē.
Rozmarīna īrisa krēma pagatavošana: Rozmarīna lapiņas kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katliņā un karsē vidējā temperatūrā līdz 117 °C. Pārlej taukā, no kura varēs viegli izliet, un nedaudz atdzesē. Krēmu lej izceptajos groziņos un ļauj sastingt, pa to laiku sagatavojot panakotas krēmu. Iepriekš pagatavoto panakotu mikserī sakuļ, iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā un veido groziņu dekora krēma galotnītes, nobeigumā pārkaisot ar kakao pulveri
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.