Franču nuga ar zemesriekstiem un pistācijām

35 gab.

1 stunda + 24 stundas

Atzīme (19 gab)

Sastāvdaļas

200 g zemesriekstu
100 g pistāciju
210 g Dansukker ekoloģiskā cukura
250 g Dansukker Zeltainā sīrupa
120 g Glikozes sīrupa
85 g ūdens
2 olas baltumi (75 g)

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C.
Riekstus mazliet sasmalcina un apgrauzdē cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Cukuru, sīrupus un ūdeni katliņā strauji uzkarsē līdz 150 °C. Precizitātei izmanto termometru. Kamēr sīrups silst, olu baltumus saputo stingrās putās. Kad sīrups sasniedzis nepieciešamo temperatūru, to tievā strūkliņā lej olu baltumos, nepārtraucot enerģiski putot. Putošanu turpina vēl 10 minūtes, līdz nugas masa kļuvusi bieza un elastīga. Jo ilgāk puto, jo cietāka un košļājamāka būs nuga. Masā iemaisa grauzdētus riekstus. Maisījumu lej ietaukotā, ar pergamentpapīru izklātā formā ampēram 20x30 cm. Nolīdzina ar silikona lāpstiņu vai ietaukotām rokām. Nugu atstāj uz nakti istabas temperatūrā. Pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež mazākos gabalos. Nugu uzglabā cieši aizvākotā stikla traukā, gabaliņus atdalot vienu no otra ar pergamentpapīru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.