Sastāvdaļas
400 g kviešu miltu
200 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
Glazūra
500 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote kausēta margarīna
1-2 ēdamkarotes ūdens
pārtikas krāsvielas
Instrukcijas
Uz mīklas dēļa samaisiet sastāvdaļas līdz veidojas stingra mīkla. Ļaujiet atdzist ledusskapī vismaz 30 minūtes. Izrullējiet mīklu apmēram 3 mm biezā kārtā. Izgrieziet kūkas, izmantojot formiņu vai šablonu. Uzlieciet uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepiet cepeškrāsns vidū 225 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Sajauciet pūdercukuru ar ūdeni un margarīnu viendabīgā masā. Sadaliet glazūru mazās glāzītēs un pievienojiet dažādas krāsvielas. Garnējiet kūkas ar glazūru. Ļaujiet atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.