Sastāvdaļas
Šokolādes panna kotai
20 g tumšās šokolādes
20 g piena šokolādes
150 ml putukrējuma
20 g Dansukker želejas cukura Multi
Eklēriem
65 g piena
65 g ūdens
65 g sviesta
15 g Dansukker baltā cukura
3 g sāls
60 g kviešu miltu
2 olas
Pistāciju krēmam
75 g maskarpones siera
100 ml saldā krējuma
15 g Dansukker pūdercukura
25 g pistāciju pastas
Dekoram
Sasmalcinātas pistācijas
Instrukcijas
Šokolādes pannakotu pagatavo dienu iepriekš. Sasmalcina tumšo un piena šokolādi. Uzkarsē krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, tad noņem no uguns. Pievieno šokolādi un maisot izšķīdina. Pievieno želejas cukuru un uzvāra līdz vārīšanas temperatūrai. Pannakotu pārlej tīrā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti ledusskapī.
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.
Nelielā katliņā lej pienu, ūdeni, sviestu, cukuru un sāli un uzvāra, līdz viss sviests ir izkusis. Pievieno miltus un samaisa, lai izveidotu mīklu. Turpinot kulšanu, karsē, līdz mīkla vijīga. Noliek malā, cieši nosedz ar pārtikas plēvi un atstāj, lai nedaudz atdziest.
Olas sakuļ un pamazām lej mīklā, līdz iegūst gludu un spīdīgu mīklu.
Mīklu liek maisiņā ar zvaigžņotu uzgali. Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, izspiež 8 eklērus, katru aptuveni 10 cm garu un 2 cm biezu.
Cep cepeškrāsnī 30-33 minūtes. Ieteicams cepeškrāsni cepšanas laikā nevirināt! Ņem ārā, ļauj pilnībā atdzist.
Kamēr eklēri dziest, pagatavo pistāciju krēmu.
Bļodā sakuļ maskarponi, krējumu un pūdercukuru. Uzmanīgi iemaisa pistāciju pastu. Krēmu liek dekorēšanas maisiņā ar nelielu sprauslu.
Šokolādes pannakotu saputo līdz gaisīgam krēmam un liek maisiņā ar ziedlapu uzgali vai nogriež maisa galu ziedlapiņas formā.
Katrā eklērā izveidojiet nelielu atveri un iespiež tajā pistāciju krēmu. Pāri eklēram veido viļņotu rakstu ar pannakotas krēmu un dekorē ar pistācijām. Var uzglabāt ledusskapī, taču vēlams pasniegt jau tajā pašā dienā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.