Sastāvdaļas
400 g marcipāna ar augstu mandeļu sastāvu
100 g Dansukker pūdercukura
12 g olas baltumi
Glazūra
240 g Dansukker pūdercukurs
2 olas baltumi
Instrukcijas
Mandeļu pastu saberž un samaisa ar pūdercukuru.
Pievieno olas baltumu un izmaisa vijīga pastas konsistencē. Novieto ledusskapī līdz nākamai dienai.
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Olbaltuma-mandeļu pastu sadala piecās vai vairāk daļās, vienu par otru mazākās. No katras daļas izveido bumbiņu un no tās – aplīti. Ja vēlaties piramīdu zvaigznes formā, tad no bumbiņām veidojiet trīsstūra formas, kuras izkārtosiet vienu virs otras.
Sagatavotās cepumu formas novieto uz cepampapīru izklātas plāts un cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.
Pūdercukuru sakuļ ar olu baltumiem (ar elektrisko putotāju, apmēram 10 minūtes). Ar dekorēšanas tūtiņas palīdzību izrotā cepumus, nožāvē un kārto vainaga vai zvaigznes formā.
Padoms! Neizmantojiet cepeškrāsns ventilatoru!!!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.