Sastāvdaļas
220 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker baltā cukura
2 olas
375 g miltu
šķipsna sāls
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote kanēļa
50 g cukura
Instrukcijas
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Iesijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, un liek mīklu atdzesēt uz 30 minūtēm ledusskapī.
Mazā bļodiņā sajauc 50 g cukuru ar kanēli. Gatavo mīklu sadala 16–20 vienādās daļās un saviļā bumbiņās. Katru bumbiņu izvirpina kanēļa maisījumā un liek uz cepamās pannas, obligāti ieturot vismaz 5 cm distanci. Ar glāzi vai kādu citu plakanu priekšmetu mīklas bumbiņas saplacina, līdz tās ir 1 cm biezas.
Cep krāsnī 10–12 minūtes.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.