Citronu un ingvera marmelāde

Brīnišķīgi skābena citronu marmelāde ar jauku spēcīgu ingvera pieskārienu. Šī citronu un ingvera marmelāde ir lieliski piemērota uz siera plates.

1 burciņa

30 minūtes

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

3 lieli citroni (apmēram 150 g)
1 citrona miza
15 g svaigas ingvera saknes
50 ml ūdens
150 g Dansukker ievārījuma cukura

Instrukcijas

Citronus nomazgā, norīvē viena citrona mizu, visus citronus nomizo un izgriež mīkstumu. Noņem arī visu balto serdi un sagriež daiviņas mazos gabaliņos.

Nomizo un sarīvē ingveru. Katliņā liek mīkstumu, citrona miziņu un ingveru, pielej ūdeni un uzvāra.

Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vāra uz lēnas uguns 7-9 minūtes. Marmelādi lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Pasaku šokolādes kūka

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.