Sastāvdaļas
3 lieli citroni (apmēram 150 g)
1 citrona miza
15 g svaigas ingvera saknes
50 ml ūdens
150 g Dansukker ievārījuma cukura
Instrukcijas
Citronus nomazgā, norīvē viena citrona mizu, visus citronus nomizo un izgriež mīkstumu. Noņem arī visu balto serdi un sagriež daiviņas mazos gabaliņos.
Nomizo un sarīvē ingveru. Katliņā liek mīkstumu, citrona miziņu un ingveru, pielej ūdeni un uzvāra.
Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vāra uz lēnas uguns 7-9 minūtes. Marmelādi lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.