Sastāvdaļas
Pamatne
300 g mandeļu
3 olas
Pildījums
4 želatīna plāksnītes
3 olas
150 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
2 nelieli citroni
100 g biezpiena
Garnējums
2 kivi
Instrukcijas
Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.
Mandeles samaļ blenderī un pievieno olas. Masu lej ietaukotā formā (25 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
Želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī.
Olu dzeltenumus saputo ar pūdercukuru. Arī olu baltumus saputo stingrās putās, bet saldo krējumu - līdz veidojas putu galotnītes.
Citronus kārtīgi nozmagā, norīvē miziņu un izspiež sulu.
Želatīna plāksnītes izņem no ūdens, izspiež lieko mitrumu un kopā ar citrona sulu katliņā uzsilda, līdz želatīns ir izšķīdis. Nedzaudz atdzesē.
Nepārtraukti maisot, lej citronu sulā izkausēto želatīnu olu dzeltenumu masā. Pievieno vispirms citrona miziņu un biezpienu, tad - putukrējumu un visbeidzot iecilā olu baltumus. Tad mīklu lej formā un novieto vēsumā uz vismaz 3 stundām pirms pasniegšanas.
Citronu-mussa kūku garnē ar nomizotu, šķēlītēs sagrieztu kivi. (Kivi var aizstāt ar citiem šajā gadalaikā pieejamajiem augļiem.)
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.