Citronkūka ar aveņu musa tornīšiem

Atsvaidzinoša citronu kūka tartes formā ar maigu aveņu krēmu rotājumā. Sulīga, krēmīga un skaista kūka ir ideāls svētku mielasta noslēgums.

10 gabaliņi

1 stunda + 10 stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Citronkūka
225 g sviesta
1 citrona miziņa, rīvēta
2 citronu sula
255 g Dansukker baltā cukura 
10 g vaniļas cukura 
135 g kviešu miltu 
4 olas 

Aveņu krēms
200 g aveņu
95 g Dansukker želejas cukura Multi
300 ml saldā krējuma 

Dekors
Svaigas avenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz  175 °C temperatūru.   

Izklāj 24 diametra kūkas formu ar cepampapīru. Sviestu izkausē un samaisa ar citrona sulu un sarīvēto miziņu. Pievieno citronkūkas atlikušās sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa. Mīklu lej kūkas formā un cep krāns vidējā daļā apmēram 25 minūtes. Atdzesē un novieto ledusskapī uz 4 stundām.

Pagatavo aveņu krēmu. Avenes katliņā uz plīts uzkarsē, līdz tās sašķīdušas. Izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas. Biezeni kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra un tad ļauj atdzist 15 minūtes. Želejas cukurs “Multi” atdziestot biezē, tāpēc biezenis ik pa laikam jāapmaisa, lai tas nesarecētu. 

Saldo krējumu saputo vieglās putās. Pārāk stingri saputot nevajag, jo tad krēms var saslāņoties. Uzmanīgi, pa porcijām, iecilā aveņu biezeni. Krēmu novieto ledusskapī uz divām stundām. Kad sabiezējis, tad caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “tornīšus” virs atdzisušās siera kūkas. Dekorē ar svaigām avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.