Sastāvdaļas
50 g Dansukker pūdercukura
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 ml ūdens
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1-2 ml piparmētru eļļas vai citas aromatizētāja
Pārtikas krāsviela
Instrukcijas
Izsijā pūdercukuru cepampannā. Cepampapīru vai kūku formiņas viegli ietauko. Cukuru, ūdeni un sīrupu liek katliņā ar biezu dibenu. Uz vidējas uguns uzvāra un karsē līdz 152°C, vai iepilina maisījuma pili ūdens glāzē un tā nosaka, vai sasniegta vajadzīgā konsistence. Noņem no uguns un iemaisa garšvielas un krāsvielas. Ar karoti liek maisījuma bumbiņas uz cepamā papīra vai kūku formiņās. Var uztaisīt cukurgailīšus – tad liek lielākas bumbiņas un iesprauž tajās kociņus. Karameles apviļā pūdercukurā, tad ievieto kārbās ar ciešu vāku.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.