Cepumiņi

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

200 g sviesta
200 g graudaina biezpiena
4 ēdamkarotes skāba krējuma
2 olas
550 g miltu
Naža gals sāls
0,5 tējkarotes sodas
300 g Dansukker Jelgavas cukura

Instrukcijas

Biezpienu, sviestu un olas samaisa. Skābā krējumā iemaisa sodu un pievieno mīklai. Miltos iemaisa sāli un arī pievieno mīklai. Visu samīca viendabīgā masā un novieto vēsumā uz 30 minūtēm. Mīklu ar veltnīti izrullē 0,5 cm biezumā. Ar glāzīti izspiež apaļas formiņas, katru no vienas puses apmērcē cukurā, pārloka uz pusēm un aizspiež ciet maliņas, izveidojot mēnestiņa formu. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.