Sastāvdaļas
100 ml kviešu asnu
Pustējk. sāls
2 tējk. maizes garšvielu, piemēram, anīsa sēklu vai fenheļa sēklu
1 tējk. dzeramās sodas
50 g šķidrā margarīna
200 ml sarūguša piena
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
Instrukcijas
Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Pievieno margarīnu, pienu un sīrupu, visu samīca, līdz iegūst viendabīgu masu. Liek mīklu uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izveido garenu kukuli, ko sagriež 10 gabalos. Katru gabalu izrullē plakanā plācenītī. Pārrulē pāri ar mīklas rulli, kam ir izaugumi, vai arī sadursta plācenīšus ar dakšiņu.
Katru pusi cep uz sausas pannas apmēram pusotru minūti, vidējā karstumā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.