Burkānkūkas suflē

8 porcijas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

600 g burkānu
125 g piena
120 g  Dansukker Jelgavas cukura
4 olas
120 g izkausēta sviesta
50 g miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarotes vaniļas cukura
1 tējkarotes piparkūku garšvielu
šķipsniņa sāls

Drumstalām
5 ēdamkarotes rudzu miltu
sauja lazdu riekstu
4 ēdamkarotes izkausēta sviesta
3 ēdamkarotes Dansukker Jelgavas cukura
šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Novāra burkānus, līdz tie kļuvuši mīksti.

Traukā sablendē burkānus kopā ar pienu, sviestu, cukuru, vaniļu, cepamo pulveri, miltiem un garšvielām.

Olas iesit atsevišķā bļodā, pievieno pāris karotes burkānu masas un samaisa. Olu masu pamazām iemaisa burkānu masā.

Atsevišķā bļodā rudzu miltus samaisa ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem, cukuru, sviestu un šķipsniņu sāls. Masa atgādinās slapjas smiltis.

Burkānu masu lej krembrulē trauciņus, pārberot bagātīgi ar drumstalām.

Trauciņus liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35–40 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltaini brūnas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.