Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
400 ml ūdens
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml svaigi spiestas citronu sulas
750 g bumbieru
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Zaļā pārtikas krāsviela (pēc izvēles)
Mērcei
200 ml saldā krējuma
100 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml Dansukker Tumšā sīrupa
1 g sāls
10 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g riekstu krēma
Dekorēšanai
Ogas
Instrukcijas
Ūdeni kopā ar cukuru un citrona sulu uzvāra. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem serdes, liek sīrupā un vāra apmēram 15 minūtes, tad ļauj atdzist un izberž caur sietu.
Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra. Siltu piena maisījumu pievieno olu maisījumam un izkāš caur sietu. Pievieno bumbieru biezeni, vaniļas cukuru un, ja vēlas, arī dažus pilienus zaļās pārtikas krāsvielas. Masu sastrādā ar saldējuma mašīnu vai arī atstāj saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Visas mērces sastāvadaļas, izņemot riekstu krēmu, uzvāra un karsē, līdz masa sabiezē. Pievieno riekstu krēmu un maisa, līdz tas izšķīst.
Saldējumu kārto trauciņos un pārlej ar mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.