Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

6-8 porcijas

Atzīme (19 gab)

Sastāvdaļas

400 ml ūdens
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml svaigi spiestas citronu sulas
750 g bumbieru
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Zaļā pārtikas krāsviela (pēc izvēles)

Mērcei
200 ml saldā krējuma
100 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml Dansukker Tumšā sīrupa
1 g sāls
10 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g riekstu krēma

Dekorēšanai
Ogas

Instrukcijas

Ūdeni kopā ar cukuru un citrona sulu uzvāra. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem serdes, liek sīrupā un vāra apmēram 15 minūtes, tad ļauj atdzist un izberž caur sietu.

Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra. Siltu piena maisījumu pievieno olu maisījumam un izkāš caur sietu. Pievieno bumbieru biezeni, vaniļas cukuru un, ja vēlas, arī dažus pilienus zaļās pārtikas krāsvielas. Masu sastrādā ar saldējuma mašīnu vai arī atstāj saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Visas mērces sastāvadaļas, izņemot riekstu krēmu, uzvāra un karsē, līdz masa sabiezē. Pievieno riekstu krēmu un maisa, līdz tas izšķīst.

Saldējumu kārto trauciņos un pārlej ar mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.