Bumbieru kūka ar rozmarīnu
Šī bezglutēna kūka ar bumbieriem un rozmarīnu ienesīs atsvaidzinošas pārmaiņas pusdienu kārtībā. Mandeles, brūnais Farīna cukurs, kardamons, citrons, rozmarīns, bumbieri un pistācijas ir šīs kūkas garšas noslēpums. Farīna cukurs ir gatavots no baltā cukurbiešu cukura un bagātināts ar cukurniedru melasi, iegūstot īpaši intensīvu, mitru konsistenci un jaudīgu karameles un lakricas garšas papildinājumu.
Sastāvdaļas
Bumbieru kūka
100 g sviesta istabas temperatūrā
110 g Dansukker Farīna cukura
2 olas
200 g mandeļu miltu
5 g cepamā pulvera
3 g kardamona
0,5 citrona miziņas
10 ml citrona sulas
2-3 g svaiga vai kaltēta rozmarīna
2-3 bumbieri
30 g pistāciju
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C ventilatora režīmā.
Sviestu ar Farīna cukuru sakuļ mīkstās putās. Kuļot pa vienai pievieno olas.
Visas sausās sastāvdaļas bļodā sajauc un iemaisa olu-sviesta maisījumā. Pievieno citrona miziņu un sulu, kā arī sakapātu rozmarīnu.
Mīklu lej ietaukotā taisnstūra formas 13x36 cm izmēra veidnē un ar silikona lāpstiņu izlīdzina.
Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izgriež serdes. Bumbieru pusītes kārto veidnē vienā rindiņā, pārklājot visu mīklu. Pārkaisa ar drupinātām pistācijām.
Cep krāsns vidusdaļā 30-35 minūtes un atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.