Bulciņas ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

30-35 gab.

1 stunda+

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
25 g rauga
5 olas
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 tējkar. sāls
420-480 g kviešu miltu
350 g sviesta istabas temperatūrā
1 ola glazēšanai

Vaniļas krēmam
0,5 vaniļas pāksts
250 ml saldā krējuma
4 olu dzeltenumi
45 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 ēdamkar. kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Dekorēšanai
Svaigas ogas
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Vaniļas krēmam
Iztīra vaniļas pāksti un kopā ar saldo krējumu uzvāra.  Pāksti izņem ārā.
Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti sakuļ gaisīgās putās.
Karsto krējumu, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu dzeltenumos. Masu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, vēlreiz uzvāra. Kad krēms sabiezējis, noņem no plīts. Krēmu pārlej bļodā. Turpinot kulšanu, pa piciņai pievieno sviestu. Atdzesē.

Bulciņas
Raugu sadrupina virtuves kombaina traukā. Pievieno olas. Ar mīklas maisāmo uzgali kuļ, līdz raugs izšķīdis. Pievieno sīrupu, sāli un miltus. Visu sastrādā vijīgā masā. Pa piciņai pievieno sviestu. Turpina maisīt vēl apmēram 10 minūtes. Pārklāj ar tīru dvielīti un liek siltā vietā uzrūgt vismaz 5 stundas.
Uzrūgušu mīklu pārliek uz iemiltotas virsmas. Izrullē apmēram 1 cm plānā kārtā. Ar glāzi vai formiņu izspiež aplīšus 10 cm diametrā. Izkārto uz cepampapīra loksnes un atstāj uzrūgt vēl 1 stundu.
Ar diviem pirkstiem katrā formiņā izspiež caurumiņu. Pārsmērē ar olu. Vidū iespiež vaniļas krēmu. Cep cepeškrāsnī 220 °C apmēram 5 minūtes.
Bulciņas atdzesē. Dekorē ar svaigām ogām un pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.