Brūkleņu un kardamona bulciņas

Rauga mīkla sader ar kardamonu kā cimds ar roku. Dzidrais sīrups tai ļauj vieglāk rūgt un maizītēm tapt gaisīgākām. Padoms! Pēc izņemšanas no krāsns apslaki maizītes ar cukura sīrupu! Tās atgūs mitrumu un uzmirdzēs vēl košāk.

8–10 gabaliem

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
460 g kviešu miltu
240 ml silta piena
90 g Dansukker Jelgavas cukura
1 ēdamkarote dzidrā cukura sīrupa
100 ml eļļas
2 tējkarotes sausā rauga
šķipsniņa sāls

Pildījumam
160 g Dansukker Jelgavas cukura
170 g mīksta sviesta
2 ēdamkarotes malta kardamona
1 ēdamkarote citrona miziņu
100 g brūkleņu

nedaudz miltu mīklas rullēšanai
1 ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas

Instrukcijas

Bļodā ber sauso raugu, pievieno cukura sīrupu un pienu, sastāvdaļas apmaisa, un raugu atstāj saziedēt 15 minūtes.

Bļodas saturam pievieno cukuru, miltus, eļļu un sāli. Masu samaisa un samīca ar rokām.

Gatavo mīklu saveļ bumbā, liek ar eļļu ietaukotā bļodā, to pārklāj ar tīru dvielīti, un mīklu atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram 1 stundu.

Tikmēr pagatavo pildījumu. Bļodā sajauc sviestu, cukuru, kardamonu un citrona miziņas.

Uzrūgušo mīklu liek uz galda, kas apbērts ar miltiem, un izrullē apmēram 40 x 60 cm lielā taisnstūrī. To viscaur pārklāj ar pildījumu un brūklenēm.

Taisnstūri uz aci sadala trīs vienādās daļās, vienu no sānu malām pārloka uz vidu un otru – malējo malu pārloka pāri abām salocītajām.

Salocīto taisnstūri ar nazi sagriež desmit 3-3,5 cm biezās strēmelēs.

Katru mīklas strēmeli ar nazi sadala 3 plānākās vienāda izmēra strēmelēs, atstājot vienu galu nesagrieztu, sapin pīni un galu ierullē pie pīnes sākuma gala. Liek metāla mafinu pannā.

Sagatavotās maizītes atkārtoti uzraudzē apmēram 20 minūtes, tad apziež ar sakultu olu, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 30-35 minūtes, līdz maizītes kļuvušas zeltaini brūnas.

Receptes autore: Ilze Prūse

Stils: Dagnija Vaivode

Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Amerikāņu skaistuma kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.