Sastāvdaļas
300 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
250 g mīksta sviesta
3 olas
270 g kviešu miltu
8 g cepamā pulvera
0/5 citrona miziņas
sviests un rīvmaize
Glazūrai
180 g Dansukker pūdercukura
15 ml citrona sulas
15 ml plūškoka sīrupa
Dekorēšanai
ēdami ziedi
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Cukuru un sviestu sakuļ gaisīgā masā. Pa vienai iekuļ olas.
Miltiem pievieno cepamo pulveri un iemaisa sviesta cukura maisījumā. Sarīvē un pievieno citrona miziņu.
Ietauko kūkas formu 1,5 litra tilpumā un izbārsta ar rīvmaizi. Ielej mīklu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes.
Kūku izņem no krāsns un atstāj uz pāris minūtēm, tad izgāž no formas uz dvielīša un atdzesē.
Glazūras sastāvdaļas samaisa un pārklāj kūkai. Dekorē ar ēdamiem ziediem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.