Sastāvdaļas
400 g vārītu biešu
200 g sviesta
400 g šokolādes
300 g cukura
6 olas
240 g miltu
liela šķipsniņa sāls
KRĒMAM
150 g saldā krējuma
150 g šokolādes
Instrukcijas
Karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi kopā ar sviestu, ik pa laikam apmaisot, lai iegūtu viendabīgu masu.
Atsevišķā traukā sablendē bietes, līdz izveidojas biezenis.
Kad šokolāde izkususi, pievieno cukuru un olas un rūpīgi samaisa. Iesijā miltus un atkal samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Beidzamo pievieno biešu biezeni un sāli. Rūpīgi izmaisa, un masu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar mazliet sviesta. Mīklu pilda cepamajās formās un cep 35–45 minūtes. Pēc cepšanas kārtīgi atdzesē.
Pagatavo krēmu. Mazā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Tikmēr šokolādi sarīvē vai sagriež smalkos gabaliņos un ber bļodā. Pa virsu lej saldo krējumu. Atstāj uz 2 minūtēm, lai šokolāde izkūst, pēc tam ar putojamo slotiņu maisa, līdz izveidojies stingrs krēms.
Vienu atdzisušo biskvītu liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku, pa virsu smērē ½ krēma. Otru biskvīta kārtu liek pa virsu, un atlikušo krēmu smērē abiem biskvītiem apkārt. Dekorē ar biešu pulveri vai trifelēm.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.