Sastāvdaļas
500 g biešu
150 g nomizotu, kubiņos sagrieztu ābolu
1 mazos gabaliņos sagriezts sarkanais sīpols
½ smalki sakapāta asā sarkanā pipara
1 sarīvēts ķiploks
50 ml Dansukker Niedru sīrupa
50 ml tumšā balzāma etiķa
50 ml Dižonas sinepju
2 g sāls
1 g maltu balto piparu
25 ml eļļas
Instrukcijas
Relišs ir svaiga vai nedaudz karsēta mērce. Tas nav tik salds kā čatnijs, un atšķiras no čatnija arī ar konsistenci, kas nav tāda pati, kā čatnijiem un ievārījumiem.
Bietes vāra viegli sālītā ūdenī aptuveni 45 minūtes. Noskalo aukstā ūdenī. Tad nomizo un sagriež kubiņos. Katliņā uzkarsē eļļu un viegli apcep ābolus un sīpolu. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot bietes un sinepes, un 5 minūtes vāra uz lēnas uguns. Tad pievieno bietes un sinepes. Ļauj atdzist. Uzglabā ledusskapī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.