Sastāvdaļas
85 g kukurūzas cietes
25 g griķu pārslu
25 g prosas pārslu
80 g Dansukker niedru cukura “Demerara”
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
100 g sviesta vai margarīna
500 g sasmalcinātu rabarberu
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
12 g kartupeļu cietes
Instrukcijas
Sausās sastāvdaļas ievieto traukā. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu vai margarīnu un maisa, līdz masa līdzinās maizes drupatām. Katliņā vāra rabarberus un sīrupu, līdz rabarberi ir mīksti. Iemaisa kartupeļu cieti. Ielej rabarberu masu ietaukotā pīrāgu formā. Pārber ar iepriekš pagatavotajām “drupatām”. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes.
Rabarberus var aizstāt ar citiem augļiem vai ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.