Bezē rulete ar avenēm un persikiem

8 porcijas

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Aveņu ievārījums
200 g aveņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Ruletei
5 olas baltumi
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g lazdu riekstu
60 g kviešu miltu
12 g kakao pulvera

Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
2 persiki
50 g tumšās šokolādes
Svaigas avenes

Instrukcijas

Iepriekšējā dienā pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes noskalo un uzvāra kopā ar ievārījuma cukuru (3-4 minūtes). Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Olbaltumus saputo stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru.

Mikserī sasmalcina lazdu riekstus un samaisa ar miltiem un kakao. Maisījumu uzmanīgi iecilā olu masā.

Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “nūjiņas” cieši vienu pie otras. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Gatavu bezē izgāž uz cepampapīra loksnes un atdzesē. Uzmanīgi noņem papīru, uz kura bezē cepies. Pārklāj ar aveņu ievārījumu. Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras “galotnītes” un pārklāj ievārījumam. Persikus noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, sasmalcina un pārkaisa putukrējumam. Izmantojot cepampapīra pamatnes palīdzību, ruleti sarullē un novieto vēsumā savilkties.

Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruletei. Dekorē ar svaigām avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.