Sastāvdaļas
4 olu baltumi
0,5 g sāls
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
10 ml baltvīna etiķa
200-300 ml saldā krējuma
500 g zemeņu*
Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai
Milti veidnes izkaisīšanai
Instrukcijas
Cepešplīts veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Olu baltumus ar sāli kuļ, līdz veidojas stingras putas. Pakāpeniski pievieno pusi no cukura, visu laiku enerģiski maisot. Tad iemaisa pārējo cukuru pamīšus ar vaniļas cukuru un etiķi. Iesmērē maisījumu ietaukotajā veidnē. Cep krāsns vidusdaļā 150°C apm. pusstundu. Tad noregulē temperatūru uz 175˚C un cep vēl 30 minūtes. Izņem bezē pamatni no cepešplīts un ļauj atdzist. Saputo saldo krējumu mīkstās putās un pārsmērē pāri bezē kārtai. Virsū liek zemenes. Pasniedz.
*Zemenes var aizvietot ar citām ogām, piem., mellenēm, avenēm vai lācenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.